Pilne!!
Agnes:

Oblicz obwody narysowanych trójkątów.
18 lis 20:15
18 lis 20:26
Monika: co dalej
18 lis 20:27
Monika: Są jeszcze kąty proste zaznaczone
18 lis 20:30
ania21: jak co dalej? dalej musisz policzyć pola
18 lis 20:32
lenka: o co chodzi? przecież w poleceniu jest oblicz obwody
18 lis 20:37
lula: a)
c=4
2b=4
√3
b=2
√3
Obw.=2+4+2
√3=6+2
√3
b)czy to jest prostokątny czy jaki coś wiesz o nim jeszcze
b=1
√32+1
2=c
2
c
2=4⇒c=2
Obw.
√3+1+2=3+
√3
d)też z def funkcji trygonometrycznych w trójkącie prostokątnym
e)wsk. wysokość poprowadzona z wierzchołka gdzie kąt jest 120' dzieli podstawę i ten kąt na
połowę bo jest to trójkąt równoramienny
18 lis 20:39
lula: wszędzie przyjęłam że c to przeciwprostokątna
18 lis 20:40
ania21: mój błąd. źle przeczytałam.
L1 = 6+ 2√3
L2 = 4 + 4√2
L3 = 3 + √3
L4 = 36 + 12√3 + 12√2
L5 = 40 + 20√3
L6 = 30 + 10√3 + 10√6
18 lis 20:41
Monika: w gim nie ma sin i cos
18 lis 21:18
Monika: b) kąt prosty ma u góry
18 lis 21:21
Monika: w E0 nie ma zaznaczonej wysokości
18 lis 21:23
MacieK: Dzieki pomogłaś ania
7 sty 17:37
Semi : jest tutaj ktoś aktywny i dobry z matmy?
25 lut 18:09
Olciak : buuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu
30 wrz 18:17
Olciak : 
))))))))
30 wrz 18:17