matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
x
Aga:
dane jest rownanie x
2
−(m−2)x+m+1=0 narysuj wykres funkcji f(m)=x
1
2
+x
2
2
gdzie x
1
,x
2
sa roznymi pierwiastkami danego rownania
18 lis 18:46
sushi_ gg6397228:
rozpisz (
x
1
+x
2
)
2
= x
1
2
+x
2
2
+ 2 *
x
1
*x
2
kolorowe wzorki=== wzory Viete'a
18 lis 18:55