3,2(6)
kinga: zapisz liczby w postaci ułamków zwykłych 3,2(6) prosze pomóżcie
18 lis 17:28
18 lis 17:30
Eta:
x= 3,2666666666 /*10
10x= 32,6666666666/*10
100x= 326,6666666666
−−−−−−−−−−−−−−−−−− odejmując stronami
90x= 294
| | 294 | | 24 | | 4 | |
x= |
| = 3 |
| = 3 |
| |
| | 90 | | 90 | | 15 | |
18 lis 17:36
kinga: dziękuje wam pięknie
18 lis 17:56
kinga: 1/2 −2/5

1 2/3−2 1/5)
2/3*1 1/2−3/4
18 lis 18:06
kinga: zapisz liczby w postaci ułamków zwykłych −3,12(6) pomocy
18 lis 19:35
sushi_ gg6397228:
przeciez dostalas odpowiedz, postepuj analogicznie do zrobionego przykladu przez uzytkownika
Eta
18 lis 19:39