Jakie ćwiartki
Damian: Nie bardzo wiem jak się do tego zabrać.
Przez które ćwiartki układu współrzędnych przechodzi prosta będąca wykresem funkcji. Uzasadnij
y=5−3x
y=4
y=4x−5
y=−3x
18 lis 17:07
gwiazda: Po prostu narysowac sobie i zobaczysz jak przechodzi ktore dokładnie ćwiarki
18 lis 17:08
Eta:
18 lis 17:13
Damian:

Nadal nie wiem jak gdzie jest 5−3x
18 lis 17:15
18 lis 17:15
Damian: Dziękuje a powiesz jak do tego 1 doszłaś
18 lis 17:17
Eta:
x=0 to y= 5−3*0= 5 i masz punkt (0,5)
dla x= 2 y= 5 −3*2= 5−6= −1 (2, −1)
dla x= 1 y= 5−3*1= 5−3= 2 (1,2)
itd....
3) y= 4x−5 podobnie wyznacz sam kilka punktów przez które poprowadzisz tę prostą
18 lis 17:25
Damian: Aha dziękuje bardzo
18 lis 17:26
Eta:
18 lis 17:26