wydaje się łatwe ale nie mogę dojść do wyniku
sedes2011: dla zmiennej x=√2
−2/3x4+3x2+2x−7
18 lis 16:57
sedes2011: powinno być 2√2−11/3
18 lis 16:58
sedes2011: niech mi ktoś chociaż −2/3x4 obliczy bo czuję że w tym błąd zrobiłem
18 lis 17:03
Marek: −2/3x4=−1/6
18 lis 17:06
Amadi: | | 2 | |
− |
| ? Dobrze przepisałeś przykład z ksiązki,mi twoja odpowiedz nie wychodzi |
| | 12 | |
?
18 lis 17:07
Amadi: | −2 | | 2 | | 1 | |
| + 3*2 + 2√2 −7 = − |
| + 6 + 2√2 −7 = 2√2 −1 |
| |
| 3*4 | | 12 | | 6 | |
18 lis 17:08
wish: źle przepisałem (2/3)x4 powinno być
18 lis 17:18
18 lis 17:22
18 lis 17:24
Suchejroo: | 2 | | 8 | | 3 | | 11 | |
| *4 +6 + 2√2 − 7 = |
| − |
| +2√2 = − |
| +2√2 |
| 3 | | 3 | | 3 | | 3 | |
18 lis 17:26
sedes2011 & wish: 23*4
nie czaje, w zadaniu jest −23x4
potęga
sory że minus wcześniej zgubiłem
19 lis 12:19
sedes2011 & wish: .
19 lis 12:29
sedes2011 & wish: nie wytłumaczy nikt tumanowi?
19 lis 12:38
Andrzej: Napisz jeszcze raz porządnie, bez błędów ten przykład
19 lis 12:43
sedes2011 & wish: dla zmiennej x=√2
−23x4 + 3x2 + 2x − 7
19 lis 12:47
Andrzej: | | 11 | |
Mam taki sam wynik jak Suchejroo. A wynik w Twojej książce się rożni od tego: − |
| + 2√2 |
| | 2 | |
?
19 lis 12:52
Andrzej: sorry w mianowniku ma byc 3*
19 lis 12:52
sedes2011 & wish: pokaż mi jak obliczyłeś −23x4 bo mi z tego −323 wyszło...
19 lis 12:54
Andrzej:
x =
√2
√24 −−−−−−>
√22 *
√22 = 2 * 2 = 4
np. jak byś miał:
√23 −−−−−−−−−>
√22 *
√2 = 2 *
√2 = 2
√2
19 lis 12:58
Andrzej: | | 2 | |
no i pózniej − |
| * 4 , to już zwykłe ułamki . |
| | 4 | |
19 lis 12:59
sedes2011 & wish: dzięki wielkie
19 lis 18:31