Wyznacz wartości parametrów m i n, dla których wielomiany f i g są równe.
wish: Wyznacz wartości parametrów m i n, dla których wielomiany f i g są równe.
f(x)=−x3−(m−n)x2+3x+2
g(x)=−x3+8x2−(m+n)x+2
wychodzi mi jakaś sprzeczność 0=11
da ktoś wskazówki
18 lis 16:54
wish: −(m−n) = 8
−(m+n) = 3
z tego sprzeczności wyjdą
18 lis 17:05
Suchejroo: nie wiem czy ja robie cos zle czy Ty nie umiesz takich prostych rzeczy policzyc? jak 0=11? mi
18 lis 17:31
krystek: Dlaczego?−m+n=8
−m−n=3
________________
−2m=11...
18 lis 17:32
Andrzej: Mi wyszlo identycznie jak suchejroo.
18 lis 17:37
krystek: A jak inaczej mogło wyjść? wish coś wymyślił!
18 lis 17:39
Suchejroo: Panowie jest tu student jakis?
18 lis 17:42
krystek: Wpisz w oddzielnym poscie, zapewne odezwie się .jest Ich dużo.
18 lis 17:44