wzory skruconego mnożenia .
lena: (3a−c) (3a+c)
18 lis 11:33
Jolanta: (a−b)(a+b)=a2−b2
spróbuj
18 lis 11:47
Monika: zastosuj tutaj wzór : (a−b) (a+b) = a2 +b2
a2 oznacza liczbę a podniesioną do kwadratu i z b to samo
18 lis 11:47
Monika: zastosuj tutaj wzór : (a−b) (a+b) = a2 −b2
a2 oznacza liczbę a podniesioną do kwadratu i z b to samo
Ps. sory za pomyłke z +
18 lis 11:48
Jolanta: Lena u góry masz wzór spróbuj napisac
podstaw za a 3a za b podstaw c
18 lis 11:58
lena: a kto mi to zrobi na szybko teraz
18 lis 11:59
lena:
18 lis 12:00
Jolanta: Nikt pewnie bo sie nie starasz,
18 lis 12:01
Monika: (3a−c) (3a+c) =3a*3a−c*c= 9a2−c2
18 lis 12:05
lena: policzyłam 3 ostatnie ale nie wiem czy mam dobrze
18 lis 12:06
Monika: napisz rozwiązania
18 lis 12:07
Monika: lena czekam na rozwiązane zadania
18 lis 12:15
Jolanta: (a−b)(a+b)=a2−b2
(3a−c)93a+c)=9a2−c2
18 lis 12:28
Jolanta: ta 9 to nawias
18 lis 12:28
Monika: No przecież to samo napisałam
18 lis 12:30