rozłóz na czynniki wielomian
gocha: jak rozlozyc na czynniki wielomian W(x)=x do 4 −8x do drugiej +16
w(x)=x*4−8x*2+16
18 lis 09:30
Ed: t=x
2
t
2 − 8t + 16 = 0
rozwiąż to
i zglos sie z wynikami
18 lis 09:33
gocha: dany jest wielomian w(x)=x*3−2x*2+5x−9
znajdz wartosc wielomianu dla x=−√2
18 lis 09:34
gocha: ed no pomoz no matoł jestem no
18 lis 09:35
Ed: podstaw za x −
√2 i oblicz
18 lis 09:35
Jolanta: W(x)=x4−8x2+16
(a−b)2
(x2−4)2=x4−2*4*x2+16
wzór a2−b2=(a+b)(a−b)
(x+2),,,,,,,,,,,
18 lis 09:36
Jolanta: jak idzie?
18 lis 09:41
Jolanta: x4−8x2+16=(x2−4)2=((x+2)(x−2))2=(x+2)(x−2)(x+2)(x−2)
18 lis 10:18
LENUSKA: rÓWNANie pierwszego stopnia z jedną niewiadomą
wiem jak to zrobic ale gubie sie przy pluscach i minusach
5x−3(6−8x)=x−7(x+4)
21 sty 18:39