jak na końcu tego zadania z tak dużej potęgi
gregory: mam takie zadanko z liczb zespolonych (1−i)72
18 lis 08:50
gregory: nikt się tego nie podejmie

?
18 lis 10:24
anitka: zn=|z|2(cos(nα)+i sin(nα))
|z|=√a2+b2
pierw liczysz moduł potem sprawdzasz do której ćwiartki należy liczba i podstawiasz do wzoru
18 lis 10:58
Aga: a=1, b=−1
IzI=
√2
Czwarta ćwiartka
18 lis 11:04
lula: a jak zrobic taki przykład
18 lis 11:17
lula: nie wiem jak z tymi kątami
18 lis 11:22
gregory: a taki przykład robisz każde z osobna czyli górę osobno i dół osobno i na końcu dzielisz wyniki
albo zostawiasz rozwiązania bez dzielenia ich
18 lis 11:42