matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
prosze o pomoc w sobote mam kolokwium a chcialbym zrozumiec jak sie robi te zada
Daniel:
Potrzebuje pomocy mam nie wiem jak obliczyc nastepujace pochodne f(x)=(x+2sinx)
15
f(x)=ln(x
2
+4) f(x)=e
−xtgx
f(x)=x
1+3x
f(x)=x
2
e
−4x
17 lis 23:16