Help!!:]
Pomocy:
Wysokość ściany bocznej ostrosłupa prawidłowego czworokątnego jest równa 3cm ,a pole
powierzchni całkowitej wynosi 16cm2.Oblicz obwód podstawy tego ostrosłupa
17 lis 23:05
Pomocy: Próbowałem coś w tym stylu :
Pc=Pb+Pp
16=6a + a
2
Dalej nie mam pojęcia..
17 lis 23:09
Pomocy: Próbowałem coś w tym stylu :
Pc=Pb+Pp
16=6a + a
2
Dalej nie mam pojęcia..
17 lis 23:09
sushi_ gg6397228:
czym jest pole calkowite w naszym zadaniu
17 lis 23:10
sushi_ gg6397228:
masz rownanie kwadratowe, na jedna strone, Δ, a1, a2 itp...
17 lis 23:10
Pomocy: Δ=10
17 lis 23:26
sushi_ gg6397228:
przenies na jedna strone, zrob porzadki
a=..
b=..
c=..
Δ= ...
17 lis 23:27
Pomocy:
a2+6a−16=o
Δ=b2−4ac=100
√Δ=10
17 lis 23:31
sushi_ gg6397228:
a1=..
a2=...
17 lis 23:32
Pomocy: a1=−6*102*1=−602=−30
17 lis 23:36
Pomocy: a1=−6+102*1=2
17 lis 23:36
Pomocy: Przepraszam tam była pomyłka ,bo pomnożyłem zamiast dodać
17 lis 23:37
sushi_ gg6397228:
a2=== liczba ujemna −−> wiec odrzucamy ta odpowiedz
zatem
a=2
OB= 4*2=...cm
17 lis 23:39
17 lis 23:39
Pomocy: Oo., dziękuję bardzo

17 lis 23:41