matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Podaj sprawdzenie
aga:
Rozwiąż równanie x
2
−(x−3)
2
=33
17 lis 20:40
anonim:
x
2
− (x
2
− 6x + 9) = 33 x
2
− x
2
+ 6x − 9 = 33 6x = 42 x = 7 spr. 7
2
− 4
2
= 49 − 16 = 33
17 lis 20:44
ICSP:
https://matematykaszkolna.pl/forum/111770.html
17 lis 20:45