pomocy!!!!!
gosiaa: Błagam pomóżcie mi bardzo pilne
Dane w zadaniu:
1.Pole trójkąta ACK jest 3 razy większe niż pole trójkąta CDK
2.Promień pola opisanego na trójkącie ACK jest dwa razy większy niż promień koła
opisanego
na trójkącie CDK
3.Trapez równoramienny ABDC, kat ABD=51stopni.......K styczna trzech kół
Obliczyc kąt alfa CAB
17 mar 22:33
Mickej: 2 rysunki i układy równań musisz porobić

pomógł bym ci ale dzisiaj juz nie dam rady
chyba że za godzinę
17 mar 22:51
gosiaa: dobrze ....... poczekam ,slicznie dziękuje
17 mar 22:58
gosiaa: rysunki porobie ,ale w układach pomożesz mi Ty ok? pilssss
17 mar 22:59
b.: nie wiem, o co chodzi w ,,K styczna trzech kół''
możesz sprawdzić treść, czy o tym punkcie K czegoś więcej nie wiadomo?
18 mar 00:00
gosiaa: (promień koła OA=2r OC=2r i OK=2r)
(promień koła O1C=r, O1D=r,O1K=r)
Nie mogę sobie poradzić z tym zadaniem ...proszę o pomoc
18 mar 09:36