Proszę o pomoc
Monix1991: Rozwiąż równanie: √x2+6x+9=2
17 lis 20:19
ICSP: √x2 + 6x +9 = √(x+3)2 = |x+3|
|x+3| = 2 ⇔ x = 1 v x = −5
17 lis 20:19
ICSP: |x+3| = 1 ⇔ x = −1 v x = −5

minusa zgubiłem
17 lis 20:20
Monix1991: a co z tą 2 na końcu równania
17 lis 20:23
ICSP: w pierwszej linijce doprowadziłem lewa stronę równania do ładniejszej postaci
w drugiej linijce wstawiłem ładniejsza postać i rozwiązałem równanie. Zauważ zę ta 2 się tam
już pojawia.
17 lis 20:25
Monix1991: aha juz wiem
dzieki
17 lis 20:25