matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pomoże ktoś??
pysia:
2|x|
f(x)=
2x−4
jak narysować wykres tej funkcji
17 lis 20:00
pysia:
pomocy
:(
17 lis 20:12
Święty:
|x|
f(x)=
x−2
−x
dla x∊(−∞,0)
x−2
f(x)=
x
dla x∊<0,∞)
x−2
17 lis 20:15
pysia:
czemu |x| a nie 2|x|? ja wiem tyle
2x
1)
dla x <0,2) lub <2, +
∞
)
2x−4
−2x
2)
dla x (−
∞
, 0)
2x−4
17 lis 20:22
pysia:
pomoże mi ktoś w tym
mam to na jutro
17 lis 20:29
pysia:
Pomocy:(:(:(
17 lis 21:23