matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
proszę o pomoc
franeczek xd:
oblicz długość zaznaczonego łuku oraz pole zacieniowanej figury
17 lis 19:09
M:
3 mar 11:33
Jolanta:
α
200
100
L
w
=
*2πr=
2π15=
π
360
0
360
6
α
200
P
w
=
πr
2
=
π*15
2
=
360
360
3 mar 15:26