Prawdopodobieństwo
Maniek: W urnie jest 5 bialych kul i 3 czarne , losujemy kule a nastepnie kolejną .
Oblicz Prawdopodobieństwo. ze zostana wylosowane 2 kule o tym smym kolorze.
17 lis 18:53
ania21:
17 lis 19:17
Maruan: Dziękuje bardzo
17 lis 19:25
rumpek: inny sposób:
5 + 3 = 8
Ω = 8 * 7 = 56
| | 5! | | 3! * 4 * 5 | | 20 | |
= |
| = |
| = |
| = 10 * 2 = 20 |
| | 2 * 3! | | 2 * 3! | | 2 | |
Mogłeś też od razu zapisać: |A| = 3 * 2 + 5 * 4 = 6 + 20 = 26 mniej liczenia
17 lis 19:27
Maruan: Dziękuje bardzo za pomoc.
17 lis 19:32