matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
zadanie testowe odpowiedz do wyboru potrzeba tylko rozwiazac
ola:
Liczba log
1/3
27
3
√
9
jest równa : a) −4
1
2
b) −3
2
3
c)−18 d)−9
17 lis 18:24
Eta:
27
3
√
9
= 3
3
*3
2
3
= 3
11
3
1
= 3
−1
3
log
1/3
27*
3
√
9
=x (3
−1
)
x
= 3
11
3
11
−x=
3
x= ............ odp: b)
17 lis 18:29