Funkcja wykładnicza
Konrad: Rozwiąż równanie:
7 * 4x − 22x−1 = 26 + 7 * 4x−1
2 jest do potęgi 2x−1, tylko tutaj się nie da tego napisać, tak samo 4 po prawej stronie jest
do potęgi x−1
17 lis 16:38
jheu:
17 lis 16:54
Konrad: ?
17 lis 17:06
Konrad: Pilne..
17 lis 17:32
Konrad: 7 * 4x − 22x−1 = 26 + 7 * 4x−1
17 lis 17:42
Adi: 7* 4x− 4x :2=26 + 7:2 * 4x
7* 4x− 4x :2 − 7:2 * 4x=26
4x * (7−1:2 − 7:2)=26
4x * 3=26
4x= 26:3
tylko tyle dałem rady
17 lis 17:59
Konrad: 32x + 4/27 = 2 * 32x+1 − 92
17 lis 18:05
Konrad: 7 * 4x − 22x−1 = 26 + 7 * 4x−1
7 * 22x − 2x−1 = 26 + 7 * 2x−1 / :7
22x − 2x−1 = 26 + 2x−1
22x − 2(2x−1 = 26
22x − 2(2x *1/2} = 26
dalej nie wiem..
17 lis 18:25
jack: (2+3)2=
5 paź 09:00