pierwiastki
karolinka: usuń niewymierność z mianownika
3/√2
2−pierwiastek z3/2+ pierwiastek z3
17 lis 14:58
karolinka: Pomoże ktoś
17 lis 16:12
Kuba: Napisz to wyraźniej w ułamku
17 lis 16:13
karolinka: 3
−−−−−−−−−
√2
2−√3
−−−−−−−−−−−−−
2+√3
17 lis 16:17
iza:
33 *38*(32)5
−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−
(37)2*(32)3
17 lis 16:22
iza: Przepraszam to nie tu
17 lis 16:23
Nieznajomy:
Chodzi Ci o taki zapis?
jeśli tak to ;
| 2 | | 3√2+3 | |
| * |
| = ... |
| 3√2+3 | | 3√2+3 | |
dalej chyba sobie poradzisz.
17 lis 16:31
dero2005:
| 2 −√3 | | 2−√3 | | 2−√3 | | 4 −2√3−2√3+3 | |
| = |
| * |
| = |
| =
|
| 2+√3 | | 2+√3 | | 2−√3 | | 4−3 | |
17 lis 18:10
Mia: 4√6=a√2 ile wynosi a?
6 kwi 16:34
6 kwi 16:35
Mia: wychodzi mi 2√12 ale to jest zle
6 kwi 16:36
krystek: √12=√4*3=2√3
6 kwi 16:47
Mia: dzieki
6 kwi 16:49
mariusz: hahaeea
5 lis 19:56
michał: __2_
3√2
13 sty 19:57