matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
funkcje
kin79:
wyznacz przedział w którym rośnie i maleje określona wzorem f (x) =x
2
+2x−3
17 lis 09:26
Jolanta:
policz y
w
17 lis 09:29
Bizon:
... chyba raczej x
w
...−
17 lis 09:33
Jolanta:
−b
oczywiście ,że x
w
=
a=1 b=2
2a
17 lis 09:40