matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rozwiąż równanie
Nateszka:
Rozwiąż równanie (2
√
2
)
3x+1
=32
−5x+9
17 lis 01:28
elite:
(2*2
1
2
)
3x+1
=2
5(−5x+9)
Pomnoz wszystko tak zeby postawa byla 2, pozniej dwojki sie "kasuja" i porownujesz wykladniki potegi tj.:
9
3
x +
= −25x +45
2
2
...
87
x=
59
17 lis 02:53