matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wielomian
Karlo:
Oblicz wartość parametru p∊R, jeżeli wiadomo, ze p jest pierwiastkiem wielomianu W(x) = 3px
2
− 5px + p + 1. Siemanko, prosze o jakieś wskazówki co do tego
16 lis 22:52
Paweł:
3p = a 5p = b (p+1) = c
16 lis 23:20