matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
walec
Waran:
oblicz objetosc walca, wiedzac ze przekatna przekroju osiowego dlugosci 10 dm tworzy z plaszczyzna podstawy kąt 45 stopni
16 lis 22:24
Eta:
d=a
√
2
=10 => a= 5
√
2
H=2r=5
√
2
, r= 2,5
√
2
V=πr
2
*H=..........
16 lis 22:35