Powinno wyjść x ∊ {1}
Raiden: Rozwiąż nierówność proszę zrobić
Ix2 − 1I + Ix−1I + I2x − 2I = 0
16 lis 22:00
ffs: Ix2 − 1I + Ix−1I + I2x − 2I = 0 − przecież to jest równanie
Sprawdzasz za x jedynkę
x2 − 1 + x−1 + 2x − 2 = 0
x2+3x−4= 0
Δ=25
x1=1 x2=−4
16 lis 22:08
Raiden: sory ale powinno wyjść 1 i czy można tak znosić te wartości bo jestem na rozszerzeniu i pani
nam inaczej mówiła
16 lis 22:11
Raiden: sądze ze to nie tak powinno wyjsc
16 lis 22:12
Aga: Równanie to można zapisać
Ix2−1I+Ix−1I+2Ix−1I=0
Ix−1I*Ix+1I+3Ix−1I=0
Ix−1I(Ix+1I+3)=0
trzeba rozpatrywać 3 przypadki.
16 lis 22:13
Raiden: czyli tez do tego momentu zrobiłem a dalej co
16 lis 22:15
Raiden: pomocy
16 lis 22:23
16 lis 22:39