matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Proszę o pomoc w tych zadaniach
Patricjo:
log0,01−2log100= 3log0,1−log1000=
16 lis 21:35
Nienor:
1
log
−log100
2
=log10
−2
:10
4
=log10
−6
=−6
10
log10
−3
−log10
3
=log10
−3
:10
3
=10{−6}=−6
16 lis 21:42