pochodne
michal: witam
chcialem sie zapytac o przyklad z pochodnych
a) f(x)=pierwiastkek(2sin2x)
16 lis 21:29
michal: b) f(x)=sinln(2x+1)
16 lis 21:35
pomagacz:
ja na wykładzie miałem fajną, ale nie pamiętam, dobre przykłady są w zbiorach zadań, pogrzeb w
googlach, jak masz chomika to coś pobierzesz na pewno
Analiza matematyczna w zadaniach. Tom 1; W. Krysicki, K. Włodarski
16 lis 21:48
michal: a umie ktos do rozwiazac?
i jeszcze
c) f(x)=cosx2(1/x)
16 lis 21:50
michal: upp
16 lis 22:07
pomagacz:
(u * v)' = u' * v + u * v'
16 lis 22:25
pomagacz:
ja Tobie tego nie rozwiążę, nie po to tutaj wchodzę aby komuś zadania liczyć, masz jeszcze po
lewej kolumnę z rozdziałami, poszukaj pochodnej i licz
16 lis 22:26
michal: ale zle mi wychodzi w ogole dziwnie,umiesz to zrobic?
16 lis 22:30