matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
aaa
g06:
aaa S[
√
x
lnx]=lnx *
2
3
x
3
2
−
2
3
S[x
3
2
*x
−1
*dx] = =lnx *
2
3
x
3
2
−
2
3
S[
√
x
*dx] ux= lnx v'x=
√
x
u'x=
1
x
vx={
2
3
x
3
2
16 lis 20:47