matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ddd
g06:
ddd S[sin
2
x *
sinx
cosx
]= S[
sin
3
x
cosx
]=S[
sinx(1−cos
2
x)
cosx
]= −S[
1−t
2
t
]= −S[
1
t
] + S[t]= −ln|cosx| +
1
2
cos
x
+ c t=cosx dt=−sinxdx
16 lis 20:24