Znajdz równanie prostej
myszzz: Błagam o pomoc do tych zadań...
4. Znajdź równanie prostej przechodzącej przez punkt A=(2,4) i prostopadłej do prostej
2x+y-10=0
5. Znajdź punkt B symetryczny do punktu A=(-1,-3) względem prostej x+2y-2=0
Będę ogromnie wdzieczna każdemu kto pomoże
17 mar 20:16
rafal: 2x + y - 10= 0 A= (2, 4)
y= -2x + 10
y= 1/2x + b'
4= 1/2 * 2 + b'
4= 1 + b'
4 - 1= b'
3= b'
odp: y= 1/2x +3
Chyba dobrze
17 mar 20:35
myszzz: Dziekuję Ci bardzo bardzo

17 mar 21:31
rafcio: Oki!
19 mar 00:53