Podaj zbiór wartości funkcji
kasza: Witam, czy mógłby mi koś wyjaśnić jak takie coś trzeba robić?
f(x)=2x+|x|
16 lis 18:04
Bogdan:
Dla każdej wartości x∊R: 2x > 0 i |x| ≥ 0 ⇒ 2x + |x| .....
16 lis 18:11
kasza: ale ten |x| jest w potędze
16 lis 18:14
nieokiełznany: ten |x| w potędze oznacza że wykres funkcji jest symetryczny względem osi OY
16 lis 18:27
Bogdan:
Nie zapisałeś |x| w wykładniku.
f(x) = 2x + |x| czy tak?
16 lis 18:30
kasza: oo tak
16 lis 18:37
Aga: f(x)=4x, gdy x≥0
f(x)=1, gdy x<0
Można narysować
Zw=<1,∞)
16 lis 18:43