matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozwiąż
oll93:
(
√
x
)
log
5
x−1
= 5
16 lis 18:02
Bogdan:
a
r
= b ⇒ r = log
a
b Założenie: x > 0 log
5
x − 1 = log
√
x
5,
log
5
5
1
2
log
√
x
5 =
=
=
i x ≠ 1
log
5
√
x
1
log
5
x
2
log
5
x
2
log
5
x − 1 =
log
5
x
Dokończ samodzielnie.
16 lis 18:29