matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
d
dasda:
Wskaż wzór funkcji, która jest rosnąca w przedziale (−
∞
,4> i jest malejąca w przedziale <4,+
∞
) A. f(x)=−x
2
+4 B.f(x)=−x
2
−8x+4 C.f(x)=−x
2
−4x+4 D.f(x)=−x
2
+8x+4 Odp. D?
16 lis 17:49
Aga:
−b
p=
=4,
2a
D.
16 lis 17:52