Wyznacz objętość btyły
Marcin 12818: Wyznacz objętość bryły, która powstała przez obrót prostokąta o bokach 5 i 10 cm.Oś umieszczona
na krótszej jego boku.
16 lis 15:37
aa: V=πr2h
16 lis 16:00
aa: r=10 h=5
16 lis 16:01
agtftwer: 64 = 82 = (23)2 = 23*2 = 26
16 lis 16:02
Marcin 12818: a skad to :64 = 82=(23)2=23*2=26 ?
16 lis 16:18
aa: chyba się ktoś pomylil
16 lis 16:18
Marcin 12818: no chyba tak bo to wgl nie pasuje
16 lis 16:19
Marcin 12818: i co wystarczy podstawić tylko do wzoru czy zamienić PI na liczbę?
16 lis 16:19
aa: to zależy jak nauczyciel wymaga
16 lis 16:22
Marcin 12818: no wymaga jeszcze zrobienia rysunku do tego i obliczeń czyli tak jak każdy
16 lis 16:25