suma miejsc zerowych funkcji kwadratowej jest liczba ?
magda: f(x)=5−x2
16 lis 14:22
wik: zero
16 lis 14:23
magda: suma miejsc zerowych funkcji kwadratowej jest liczba

fx=5−x2
16 lis 14:24
magda: dodatnia, ujemna, calkowita, niewymierna
16 lis 14:25
16 lis 14:25
wik: tej tak, bo mamy √5 − √5 = 0
16 lis 14:26
wik: calkowita
16 lis 14:26
magda: ile punktow wspolnych z osia ox ma wykres funkcji kwadratowej fx=2x2−3x+6

?
16 lis 14:29
magda: iloczyn pierwiastkow rownania (x−3)(x+4)=(x−3)(2x−10) jest rowny

prosze pomozcie
16 lis 14:32
magda.: iloczyn pierwiastkow rownania (x−3)(x+4)=(x−3)(2x−10) jest rowny prosze pomozcie
16 lis 14:34
Paweł: −x2 + 17x − 42 = 0
Δ = 121
x1 = 14
x2 = 3
x1*x2 = 42
16 lis 14:43
magda.: wielkie dzieki
16 lis 14:50
magda.: jesli zbiorem wartosci funkcji kwadratowej fx=x2+4x=c jest przedzial <−10;+
∞) to c=

?
16 lis 14:54
magda.: jesli zbiorem wartosci funkcji kwadratowej fx=x2+4x+c jest przedzial <−10;+∞) to c=?
16 lis 15:31
magda.: pomocy
16 lis 15:42