matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wyznaczyc f o g oraz g o f , jeżeli
Przemek:
3.1. f, g : R → R, f(x) = x
6
, g(x) =
3
√
x
f(x) = (x + 7)
2
, g(x) = x − 3 R\{0} → R, f(x) =
1
x
3
, g(x) =
1
x
4
R → R, f(x) = e
x
, g : R+ → R, g(x) = ln x
16 lis 12:14
przemek:
Bardzo proszę o pomoc
19 lis 20:44