matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
równanie kwadratowe
iwona:
Rozwiązaniem równiania kwadratowego 2x
2
−mx+n=0 są liczby :
1
2
i 1. oblicz m i n. Prosze o pomoc.
15 lis 23:16
Zagubiony:
2(x −
1
2
)(x − 1) = 2x
2
− 3x + 1 z tego wiadomo, że m = 3 i n = 1
15 lis 23:33