matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
trygonometria
Róża:
rozwiąż równanie:
√
4cos
2
x+4cosx+1
=1
15 lis 22:18
Aga:
I2cosx+1I=1 2cosx+1=1 lub 2cosx+1=−1 cosx=0 lub cosx=−1 x=2kπ lub x=π +2kπ, gdzie k∊C C−całkowite.
15 lis 22:24