matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pomóźcie rozwiazac
kas:
oblicz pochodne funkcji: (x
5
-5log
3
x)*(arctgx-x)
17 mar 19:42
Bogdan:
f(x) = (x
5
- 5log
3
x)*(arctgx - x) = = (5x
4
- 5/(xln3))*(arctgx - x) + (x
5
- 5log
3
x)*(1/(x
2
+1) - 1)
18 mar 15:11