matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz
ania:
oblicz 5%z liczby 250 12% z liczby 6000 jakim procentem liczby 100 jest liczba 50 jakim procentem liczby 10 jest liczba 16 wyznacz liczbę której 40% jest równa 6 320% jest równa 20
15 lis 21:06
dero2005:
250*5%
5% z liczby 250 =
= 12,5
100%
6000*12%
12% z liczby 6000 =
= 720
100%
50
*100% = 50%
100
16
*100% = 160%
10
6
x =
*100% = 15
40%
20
x =
*100% = 6,25
320%
15 lis 21:33