matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Naszkicuj wykres funkcji y = |U{2x}{x-2}|. Na podstawie wykresu ustal:
:-)(-:
2x
Naszkicuj wykres funkcji y = |
|. Na podstawie wykresu ustal:
x−2
a) dziedzinę i zbiór wartości funkcji; b) przedziały monotoniczności funkcji.
15 lis 20:03
Aga:
2x
2(x−2)+4
4
=
=
+2
x−2
x−2
x−2
Najpierw możesz zrobić bez wartości bezwzględnej.
4
Wykres y=
przesuń o wektor [2,2]
x
15 lis 20:07