matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rozwiąż równanie
olka:
Rozwiąż równanie: 4x
5
−x=0
15 lis 19:22
Grześ:
x(4x
4
−1)=0 x(2x
2
−1)(2x
2
+1)=0 x2(x−
√
2
)(x+
√
2
)(2x
2
+1)=0
15 lis 19:25
Święty:
Wyciagnij x przed nawias, a dalej z wzoru skróconego mnożenia na różnice kwadratow
15 lis 19:25