obliczyć pochodną danej funkcji
Tami: Mógłby mi ktoś to sprawdzić.Bardzo proszę.
| | ⎧ | 2−2(x−5) dla x−5 ≥0 | |
| f(x)=2−2(x−5) = | ⎩ | 2+2(x−5) dla x−5<0 |
|
| | ⎧ | −2x+12 dla x≥5 | |
| f(x)= | ⎨ | |
|
| | ⎩ | 2x−8 dla x<5 | |
| | ⎧ | −2 dla x >5 | |
| f'(x)= | ⎨ | |
|
| | ⎩ | 2 dla x<5 | |
dla x=5 wychodzi nie,że ma pochodnej
15 lis 18:37
Tami: Proszę pomóżcie
15 lis 20:32
gwiazda: Oki Dobrze sa pochodne,
15 lis 20:40
Tami: Dzięki wielki bo już zachodziłem w głowe,że gdzies sie machnełem. DZIEKUJE JESZCZE RAZ
15 lis 21:13