matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Narysuj wykres funkcji
asia:
2 log
2
x
Narysuj wykres funkcji : f(x)=
|log
2
x|
15 lis 18:35
Daromir:
Dla x>1 mamy f(x)=2 Dla 0<x<1 mamy f(x)= −2
15 lis 18:38
Eta:
15 lis 18:40
asia:
Dzięki
a jeszcze pytanie... A gdyby podstawa logarytmu nie wynosiła 2 jak powyżej tylko
1
2
(i w liczniku i w mianowniku) , to jakby wykres wyglądał ?
15 lis 18:46