matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
stożek
alfa i omega:
Proszę o sprawdzenie
! Przekrój osiowy stożka jest trójkątem równobocznym o boku długości 8 cm. Oblicz objętość stożka. l=8cm r=
1
2
l r=4 cm h= (l
√
3
) *
1
2
h= 4
√
3
V=
1
3
pi r
2
* h V=
1
3
* pi * 4
2
* 4
√
3
V=
1
3
* 64
√
3
pi cm
2
15 lis 18:31
Eta:
64
V=
√
3
π [cm
3
]
3
15 lis 18:35
alfa i omega:
Ale tak to dobrze?
15 lis 18:46