oblicz :)
marek: witam ! mam jedno zadanko do rozwiązania. kompletnie nie rozumiem tego
| | P(A') | | 7 | |
Oblicz prawdopodobieństwo zdarzenia A, jeżeli |
| = |
| |
| | 1+P(A) | | 13 | |
15 lis 17:35
pomagacz:
P(A) = x
P(A') = 1 − P(A) = 1 − x
podstaw dane i masz rozwiązanie
15 lis 17:37
Aga: P(A')=1−P(A)
Możesz wprowadzić pomocniczą zmienną P(A)=x i rozwiązać równanie pamiętając, że P(A)∊<0,1>
15 lis 17:39
konrad: 7+7P(A)=13−13P(A)
20P(A)=6
P(A)=6/20
P(A)=3/10
ja bym to tak zrobił
15 lis 17:40
marek: oo dzieki wielkie
15 lis 17:55