graniastoslup
julia: pomocy W graniastosłupie prawidłowym czworokatnym kat miedzy przekatna graniastoslupa a
plaszczyzna podst wynosi 30stopni, przekatna podst wynosi 4 pierwiastki z 2. oblicz V i
Ppc−pole podst calkowitej.
15 lis 17:31
nieokiełznany:
15 lis 18:31
julia: ok a jak obliczyc H? glownie to by mnie interesowalo z reszta dam rade tylko te H...
15 lis 18:38
Roksana: z funkcji trygonometrycznych. masz podana przekatna i kąt, więc w czym problem?
zastosuj odpowiednia funkcje i gotowe.
15 lis 18:41
ASIA:

Dane: Szukane:
α=30 stopni V=?
d=4
√2 Pc=?
d=a
√2
4
√2=a
√2 /
√2
a= 4
tg30=
ha
p{33
15 lis 18:49
ASIA: bez tego p
15 lis 18:50
ASIA: √3/3= h4
15 lis 18:50
ASIA: 3h=4√3 /3
h=4√3 /3
15 lis 18:51
ASIA: a pozniej podstaw do wzoru na objetosc i Pc
15 lis 18:52
ASIA: wszystkie dane
15 lis 18:52
ASIA: mam nadzieje ze pomogłam
15 lis 18:53
ASIA: tylko zly rysunek narysowalam dobry rysunek narysowal ,,nieokiełznany,,
15 lis 18:54
julia: dziekuje
15 lis 20:20