zbadac zbieżność szeregu
Piotr: Witam mam takie zadanka do zrobienia: treść: zbadac zbieżność szeregu
a) a(n w indeksie dolnym) = (−2)
n
| | cosnII | |
b) a(n w indeksie dolnym) = |
| |
| | 2n | |
| | 5 | |
c) a(n w indeksie dolnym) = |
| |
| | n(2n+d) | |
z góry dzięki za pomoc
15 lis 17:16
sushi_ gg6397228:
i w czym nasz problem
15 lis 17:20
Piotr: no niezbyt wiem jak to zrobić inaczej bym nie pisał
15 lis 18:32
sushi_ gg6397228:
a) a nie mozna wziac na piechote policzyc kilka wyrazow i powiedziec ze bedzie
b) co mozna powiedziec o cosinusie
n ! !
| | 1 | |
c) to mozna powiedziec o szeregu ∑ |
| −−> kryterium porownawcze |
| | n2 | |
15 lis 18:34