Oblicz granicę ciągów
mariola: an=(1+1/2n)1−2n
bn=3n+2+1/2*42n*1/4/22n+3n+1
15 lis 17:12
sushi_ gg6397228:
nieczytelny zapis
a) bedzie pod "e"
b) podzielic przez 4n
15 lis 17:46
mariola: a jaki wynik wyszedł w 2
15 lis 18:00
sushi_ gg6397228:
przeciez tam g... widac−−> wiec do poprawy zapis
15 lis 18:01
mariola: postaram się poprawić.
| | 1 | | 1 | |
bn=3n+2+ |
| *42n* |
| 22n+3n+1 |
| | 2 | | 4 | |
| | 1 | |
w tym drugim po |
| jest już mianownik pisze ponieważ nie umiem zrobić kreski ułamkowej |
| | 4 | |
15 lis 18:17
sushi_ gg6397228:
kliknij po wiecej przykladow i tam masz kreske ulamkowa
15 lis 18:23
sushi_ gg6397228:
a w pierwszym przykladzie zrobilas kreske ułamkowa−−> po co kłamac, ze sie nie umie
15 lis 18:24
mariola: ta dluższa nie wyszła, jeżeli nie chcesz pomóc bo dobrze wiesz o co chodzi więc nawet tu nie
wchodź i od.....ol się, łaski nie robisz dzięki za pomoc
15 lis 18:48
sushi_ gg6397228:
| | licznik | |
kreska sie tak samo robi U{licznik} {mianownik} −−> |
| |
| | mianownik | |
o co za suprise−−> kreska jest duza
15 lis 18:50
mariola: lubie niespodzianki
15 lis 23:05