Pochodne
Tiamat: f(x)=cos
2 x arc tg x
Nie mam pojęcia jak to rozłożyć, może mi ktoś podpowiedzieć?

Treść zadania:
Wyznaczyć pochodne funkcji.
15 lis 16:00
sushi_ gg6397228:
pochodna iloczynu=..
15 lis 16:09
monid: 898643466to wymik
15 lis 16:11
Tiamat: nie o to mi chodzi, chcę to rozłożyć czyli co po kolej liczyć jak mam x2 to wiem że pochodna z
tego to 2x, bo łatwo rozłożyć. Rozumiecie? Nie potrzebuję tak dokładnie, tylko lekko : D
15 lis 16:14
monid: 12345678998765435475475to tak zacznij
15 lis 16:16
sushi_ gg6397228:
najpierw zapisz wzor, potem pogadamy dalej
15 lis 16:18
Tiamat: super −.−
15 lis 16:18
Tiamat: właśnie nie wiem jak sushi to rozpisać, bo cały czas robię to źle........
15 lis 16:19
sushi_ gg6397228:
wzor ogólny
(h*g)'= .....
15 lis 16:23
Tiamat: cos2 * x *arctg*x
kuźwa, nie chce żebyś mnie prowadził za rączkę tylko wyjaśnił jak i w jakiej kolejności je
rozłożyć, dalej sobie poradzę!
15 lis 16:33